Erdő Zoltán klarinétművész, klarinéttanár

Erdő Zoltán honlap screenshot

zene

Erdő Zoltán
home
http://www.erdozoltan.hu/
 • Erdő Zoltán klarinétművész, klarinéttanár

  Erdő Zoltán - klarinétművész, klarinéttanár
  Tizenhárom éves amikor a zsűri különdíját kapja a VI. Országos Klarinétversenyen Budapesten.

  Középfokú tanulmányait később a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd 2000-ben részt vett Michel Arrignon a Paris Conservatoire , 2001-ben Kovács Béla a Zeneakadémia Kossuth-díjas klarinétprofesszorának, 2003-ban Wenzel Fuchs a Berlin Philharmoniker szólóklarinétosának, 2006-ban Rozmán Lajos Liszt-díjas klarinétművész, majd 2008-ban Berkes Kálmán a tokiói Musashin Akadémia klarinétprofesszorának mesterkurzusán.
  2003-ban és 2005-ben a Zempléni Művészeti Fesztivál fellépője.
  2006-ban vette át klarinéttanári diplomáját a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, majd még ugyanebben az évben sikeres felvételi vizsgát tesz a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klarinétművész szakára, ahol 2008-ban tartja diplomahangversenyét.
  2006-ban eredményesen szerepelt a torinói Marco Fiorindo nemzetközi klarinétversenyen, valamint 2005-ben és 2007-ben a carlinoi nemzetközi klarinétversenyen, majd 2008-ban a ljubljanai nemzetközi klarinétversenyen.

  Tanárai voltak: Bálint Béla, Sándor Ferenc, Novák András, Szitka Rudolf, Szatmári Zsolt és Kiss Gy. László.

  Kilencedik éve foglalkozik klarinét tanítással. Jelenleg a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI klarinéttanára. Jelenlegi és volt tanítványai között találhatunk megyei és országos versenyek dobogós helyezettjeit, nemzetközi klarinétverseny győztesét, valamint zenei konzervatóriumban és zeneművészeti főiskolán továbbtanulót.
artworx


ellenőrző kód!

Erdő Zoltán banner

HangÁr Beszédoktató MűhelyartList

Erdő Zoltán Erdő Zoltán klarinétművész, klarinéttanár zene6 587088 x 18676
kortárs művészet

Erdő Zoltán zene