Szlávics Alexa képzőművészSzlávics Alexa festőművész

festőművész

 • Szlávics Alexa képzőművész
  Szlávics Alexa képzőművész Budapesten született. Festészetet és grafikát Budapesten és Kanadában tanult. Első mestere képzőművész édesapja volt, aki művészeti oktatással is foglalkozott. A hetvenes, nyolcvanas években szüleivel a Budapesti Százados úti Művésztelepen éltek, ahol több neves kortárs magyar képzőművész is támogatta művészeti tanulmányaiban. 1987-ben az Amerikai Egyesült Államokba utazott. Rövid ideig New York-ban tartózkodott, majd Torontoban telepedett le. Kanadában független képzőművészként és tervezőgrafikusként tevékenykedett,tagja lett az Ontario Craft Councilnak.
  1991-ben visszatért Magyarországra. Az olajfestészet mellett digitális festészettel, valamint fraktál és médiaművészettel, is foglalkozik. 2013-ra a világ 10 legjelentősebb nemzetközi online művészeti közösségének mindegyikében tagságot szerzett.
  Alkotásai elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban vívtak ki szakmai elismerést a művész számára, ahol folyamatosan publikálja képzőművészeti munkáit.
  Rendszeresen szerepel alkotásaival csoportos nemzetközi kiállításokon. Életéről és munkásságáról további információk hazai és külföldi művészeti-, weboldalakon, lexikonokban és adatbázisokban olvashatók.


  Szlávics Alexa http://www.szlavicsalexa.com

Szlávics Alexa banner
artlist for you


Szlávics Alexa képzőművész festőművész
2 330101 x 20976

kortárs művészet

Szlávics Alexa festőművész