Tamara Krobath festőművészTamara Krobath - portfólió festőművészet

festőművészet

 • Tamara Krobath festőművész


  Portfólió Tamara Krobath festőművészről

  1994-ben érettségiztem művészettörténetből és festésből többek között. Még ugyanebben az évben egy kiállítást rendeztünk a monori könyvtárban, ahol a képemet megvették. Ez volt az első eladott festményem - az első olajfestményem. Rajztanárnőm, akinek nagyon sokan köszönhetek, szerette volna, ha az Iparművészeti Főiskolára jelentkezek, de én mindenképp a Képzőre akartam bejutni. Sajnos hatalmas volt a túljelentkezés, esélyem sem volt a sok protekciós jelentkező mellett.
  Több ismerősöm biztatott, hogy ők éveket vártak, mire bejutottak, de én nagyon letörtem. Nem csak ez, több rossz dolog is történt akkoriban. Minden a feje tetejére állt, úgy éreztem, ellenem fordult az egész világ. Ennek ellenére az élet persze ment tovább. Elköltöztem a szüleimtől, elvállaltam minden munkát, ami csak az utamba akadt. Dolgoztam az Andrássy úti antikváriumban, egy rajzfilmstúdióban, később egy képzőművésznél matrjoska babák hasát festettem, takarítottam, egy biztosítótársaságnál játszottam titkárnőt, éjszakánként night clubban táncoltam. Aztán leragadtam a táncnál, eljutottam sok szép országba, marha sok pénzt kerestem, ami aztán szétfolyt a kezemben, és semmit sem ért.
  Japánból hazafelé a repülőn ülve egész úton rajzoltam, Luxemburgban egész munkaidő alatt rajzoltam, és nagyon rosszul éreztem magam ebben a buta anyagi világban. Miért nem valósíthatja meg az ember önmagát, miért nem teheti azt, amire hivatott? Vagy mások nyakán élősködik, és fest és álmodozik, hogy egyszer sikeres lesz, vagy pedig egész nap valami gyűlöletes munkát végez, és nincs sem ideje, sem energiája alkotni.


  Tamara Krobath - portfólió https://artline.hu/portfolio_tamara

Tamara Krobath - portfólió banner
artlist for you


Tamara Krobath festőművész festőművészet
2 329948 x 20975

kortárs művészet

Tamara Krobath - portfólió festőművészet