Balló Andrea festőművészBalló Andrea festőművész festőművész

festőművész

 • Balló Andrea festőművész


  Balló Andrea festőművész alkotásait átjárja az az érzelemdús esszencia, mely elmossa a tárgyak, alakok, ecsetvonások közti átmenetet, örvénylő gondolategyveleggé állva össze.
  Látja, érzi a természeti erők viszonyait, összefüggéseit. Jellemző rá a bátor színhasználat, drámai mozgalmas kompozíciók. Kedvenc technikája az olaj, továbbá a tempera és az akvarell is.
  Folyamatosan képezi magát, fejleszti tudását.
  Ismer más kultúrákat, de mindennél jobban szereti Kárpát-Hazáját, lelkesen tartja számon nemzeti értékeinket. Erdélyről, a sokadik szentegyházi tábor után is csak könnyes szemmel beszél. Ott, ha úgy adódik, múzeumot néz, hegyen barangol, eljön velem gombászni, erdélyi pisztrángot kóstol, és közben ontja a képeket vég nélkül. Esténként hosszú beszélgetések folynak az igazi művészetről.
  Ismereteivel sohasem elégedett, képzi, fejleszti magát, sokadik diplomáját nemrég vette át.
  Festészetét 3 fő csoportra, irányvonalra osztanám:

  Expresszív, kolorista: Ebbe a csoportba tartoznak a gazdag színvilágú tájképek, életképek, szenvedélyes előadásmóddal, lényegretörő gesztusokkal. Bátor színhasználat, izgalmas, drámai, mozgalmas kompozíciók. Olaj, tempera technikák, nagygesztusú aquarellek.
  Síkdekoratív, jelszerű: Formák és tartalmak esszenciális stilizálásai, a valós tér legjellemzőbb felületté alakítása, redukált, drámai színvilág.
  Víziószerű, oldott absztrakciók: A tartalom egyedüli hordozói itt a gesztus és a szín. A mű az érzelmekre igyekszik hatni, átadni az összetett, nehezen megfogható mondanivaló élményét. A kristályosan stílszerű művek éppúgy érdekesek, mint a kombinációk és átmenetek."


  Balló Andrea festőművész http://balloandrea.jimdo.com/

Balló Andrea festőművész banner
artlist for you


Balló Andrea festőművész festőművész
3 330058 x 20976

kortárs művészet

Balló Andrea festőművész festőművész